Tuesday, December 4, 2012

RESEPI KEK COKLAT MOIST KUKUS

Setelah berbulan2 aku tak wat kek.... semalam aku try wat semula... memandangkan mabuk aku dah makin reda dan anak2 asik tanya jer.. bile aku nak wat kek... so, semalam aku memulakan operasi... cam bese.. wat kek yg mudah dan simple2 jer.... aku wat kek coklat... aku suke.. anak2 pon lg suke....

Meh layan gambo kek aku yg tak seberapa kat bawah ni... Resepi ni kukus... tapi aku bakar.... jadi jugak...
 
lama dah tak buat... skali buat.. amek ko.... smpi merekah kek aku.....

ok la kan..... bole di makan... sedap jugak.... moist jer tekak aku rasa... :D

muke tak sabo nak makan kek... aku siram jer coklat tu... x der nya aku nak deco2 ni...

tengok pon dah tau moist kan.... walaupon tak cantik tp sedap jugak...

selepas di potong.... lembut, lembab dan lemak pahit manis....

Resepi macam bese... cilok dari internet.... tp aku tak ingat amek dr blog sape.. macam yg aku bgtau sblom2 ni..... aku rajin copy & paste resepi.. pastu aku save dalam word... aku kumpul dan simpan sume resepi kat situ... tp aku tak plak save dr sumber mana.... sory yer tuan rumah... harap maaf dan halalkan resepi2 tu yer...

Resepi yg aku amek sume yg simple2 n mudah nak buat... sbb aku ni bukan pro.....

Resepi:


Bahan2 A:


1 cwn gula pasir
1 cwn serbuk koko
1 cwn susu cair
1 cwn susu pekat
1 cwn minyak masak
*semua bhn di atas gaul sebati dan  masak atas api yang perlahan.
*rehat kejap bila bahan dah sebati.

Bahan2 B:


tepung gandum 3/4 cawan
soda bicarbonat 1 sudu kecil (sudu kfc)
baking powder 1 sudu kecil (sudu kfc)
*semua bahan ini diayak.

Bhn C: 

telur 4 biji (blender jer)

CARA-CARA

1. Satu kan bahan B dan C kedalam Bahan A secara berselang seli dan  gaul dengan senduk 

2. Bila dah sebati, masukkan ke  dalam loyang yang disapu minyak
3. Kukus kek selame 30 -45 minit (bergantung pade saiz loyang), test cucuk dengan lidi kalau tak melekat makne nye kek dah masak.




Sunday, December 2, 2012

My BesDay ~ 01.12.2012

Ermmm... 1.12.2012 ... wow... semakin bertambah usia... sekejap jer masa berlalu.... 32 tahun yang lepas, Mak aku bertarung nyawa kat rumah utk melahirkan seorang bebinya yg ke-4. Dalam pukul 12.30 teghhr... maka lahirlah seorang lg permata hati mak ngan abah aku.. seorang bebi yang comel.. kiut miut.... aku la tu... hahahahha.. perasan jap eh....

Semalam... sempena menyambut hari kelahiran aku... kami makan2 kat Secret Recipe. Alhamdulillah... rezeki utk semalam... kenyang sungguh... meh layan memori semalam yok...

wow.. sedap nya eskrem....

oooppppssssssss...... nnt dulu.....

Mustaqim faveret...

sedapnya...........

nak rase cikit bole?.......

semestinya Nasi pilihan Syasya.....

wow..... besar2 nya sayur.... segar bugar.......

comot nyer dieeeeee.............................   peminat sphagetti.....

makan sorang jer eehhhhhhh................

Mee Vietnam..... pilihan Ayah.....

yerkkkk.... x bole.... nak makan sorang jer....

aik... ada udang plak........
 
Ni besday woman punye menu... hehehehe.. Fish Grill with Cheese Topping
kek... 2 slice jer okay..... tu pon x abes... kenyang giler... tqvm Ayah... nnt nak makan Pizza plak ehhh :D

sempat plak wat sampan kat tengah2 jalan.... ades.....



Monday, November 12, 2012

Durian Creepe

Sekarang ni tengah musim durian creepe la pulak kan... tengok FB.. blog.. iklan sana sini... pasal durian creepe jer...  aku yg mengandung n memang hantu durian ni jadi terliur plak... jadi aku pon beli dr kenalan fb yg memang menjual secara online... rumah dia pon dekat jer dengan rumah aku.. aku try ler sepeket dulu... RM10 6pcs...

tapi sayang nya aku tak merasai kenikmatan n kesedapan mcm yg orang2 kabarkan tu.. sebab nya tekak aku ni rasa pahit n payau jer... urm... kena tunggu tekak ok baru bole rasa semula agaknya kot.. aku pon dah tak jadi mcm hantu durian dah.. x bape minat ngan durian... penangan mengandung kali ni.. heheheheh
Durian Creepe yg aku beli hrtu...

Friday, November 9, 2012

Takdir

Suamiku…
Ini bukan ikrar biasa
Ini mitsaqon golidzo
Yang ketika kau ucap ikrar itu
Maka ‘Arsy pun ikut bergetar karenanya

Suamiku…
Ini bukan bangunan biasa
Ini adalah bangunan peradaban
yang kan kita susun batu batanya
Bersama Alfatih Alfatih kita

Suamiku…
Ini bukan keluarga biasa
Ingatkah ketika kau katakan akan mewakafkan dirimu dan diri kami?
Maka keluarga ini adalah keluarga dakwah
Keluarga jihad

Suamiku…
Maukah kau kita berkumpul lagi di Surga-Nya?
Maka, jangan pernah berhenti mendidik kami
Seperti Imran dan Luqman mendidik keluarganya

Wednesday, November 7, 2012

Petua Mengatasi Alahan Semasa Mengandung

Fetal development - 13 weeks pregnant


 Makanan
  1. Apabila anda sedar di waktu pagi, makan kraker atau biskut dan rehat selama 20 minit, kemudian barulah bangun.
  2. Bangun perlahan-lahan dan jangan terus baring selepas makan.
  3. Kerap makan snek atau hidangan dalam kuantiti yang kecil supaya perut tidak kosong, walaupun tidak lapar.
  4. Makan apa sahaja yang anda mahu tetapi elakkan mengambil makanan pedas, berlemak dan bergoreng.
  5. Jika anda tidak tahan dengan bau yang kuat ketika memasak, buka tingkap dan kipas.
  6. Makan makanan yang sudah sejuk berbanding makanan panas kerana makanan yang  sejuk kurang baunya.
  7. Hidu bau limau nipis, limau kasturi atau halia. Ia boleh meredakan perut yang berasa sebu atau tidak selesa.
  8. Elakkan mengambil kafein dan merokok.
Minuman
  1. Minum air dengan kerap sehingga 12 cawan sehari.
  2. Elakkan minum semasa makan serta sebaik sahaja sebelum dan selepas makan.
  3. Pengambilan air halia boleh mengurangkan rasa mual.
Rutin Harian
  1. Berehat secukupnya kerana alahan akan bertambah buruk apabila kepenatan. Tidur sekejap di siang hari kerana biasanya pada trimester pertama, wanita yang mengandung kerap berasa letih dan mengantuk.
  2. Dapatkan bantuan untuk mengemas rumah dan menjaga anak yang lain. Pastikan anda memperuntukkan masa untuk berehat.
  3. Bersiar-siar dan lakukan senaman ringan di luar rumah untuk dapatkan udara segar. Buka tingkap rumah untuk pengudaraan yang baik dalam rumah.
  4. Elakkan tempat panas kerana kebiasaannya alahan akan bertambah teruk.
  5. Jika pengambilan vitamin mengandung anda menyebabkan alahan bertambah teruk, minta nasihat doktor.
  6. Bergerak perlahan-lahan dan elakkan pergerakan pantas.
  7. Jangan gosok gigi sebaik sahaja lepas makan kerana ini boleh menyebabkan rasa mual.
  8. Dapatkan sokongan daripada orang yang rapat.
**sumber : Ensiklopedia Petua Melayu

Sudah Cukup Sudah



Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja
T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik kupergi saja


Tuesday, November 6, 2012

Ihtifal Day

Hari Ahad lepas majlis konvokesyen tadika Syasya... x sangka Syasya dah nak masuk darjah 1 dah... dah beso dah anak aku ni... dah tua ker aku.. hehehehehehe....   seronok tengok gelagak budak2 wat persembahan... macam2 aksi ada.. lucu sgtkan... dan berbangga tengok diaorang.. kecik2 dah bijak2 belaka....

Mustaqim sampai tertidur sbb penat tunggu kakak wat persembahan...

Kakak n the gang.. Choral Speaking.... The Mouse & Lion....

Kakak nak naik pentas amek scroll

Ayah sempat snap time kakak berjalan jer.. time amek scroll x sempat nak snap.. sob3...

Lepas amek scroll.. nak balik... posing belakang pentas....

Posing lagi sebelum balik....

Semoga Syasya berjaya dunia dan akhirat.... menjadi anak yang solehah dan menjadi tauladan yang baik kepada adik-adik... Insyaallah...... Amin....

Saturday, October 20, 2012

Open Day

Hari ni open day sekolah Syasya.. amek repot kemajuan Syasya.. Alhamdulillah.. keputusan sangat baik.. tapi sekolah Syasya punya sistem x der exam.. jadi tak tau kedudukan Syasya dalam kelas... x best plak rasa camtu.. huuhuhu... n tak der ler dapat2 hadiah kan.. cam x seronok jer... tp Cikgu Syasya cakap Syasya mudah belajar.. senang menghafal.. harini ajar esok mesti dah power dah... dan memang Syasya mudah tangkap kalau kami ajar kat rumah... seawal umur 4 tahun Syasya dah pandai tulis nama dia, ayah dan adik... walaupon Syasya lom sekolah lg time tu.. 

Syasya jugak antara 4 orang pelajar yang terpilih untuk menyertai pertandingan bercerita bahasa Melayu, bahasa Inggeris, hafazan dan membaca surah Yassin... tapi sayang semuanya tak terpilih ke peringkat akhir... sekolah lain yg terpilih.. Syasya x bole lg dok sorang2 atas pentas kata Cikgu dia...  x kuar suara... kena cikgu ada... jadi camner nak terpilih untuk peringkat akhirkan kan.. x per la.. janji Syasya terpilih untuk sekolah dia... tu pon dah cukup membanggakan aku sebagai seorang ibu... cuma masa Konvokesyen nanti tunggu result untuk pertandingan Choral Speaking... lawan antara sekolah2.. harap2 mereka menanglah kan sebab ramai2.. kalau ramai2 ni tak der ler nak nervous2 lg dah... hah... Syasya mesti bole....

Prestasi Syasya untuk 2bulan ni Cikgu dia cakap macam biasa cuma Syasya dah kurang fokus dan banyak bermain... kurang membaca buku.. ada free jer dia main.. x macam sebelum2 ni... hurmm.... kat rumah pon sama... ini sume mungkin sebab aku mabuk teruk time ni aku rasa... aku tak fokus kat pelajaran dia pon.. dia selalu belajar sendiri... kadang2 pon tak ngaji... ngaji pon sekejap2 jer... sebabnya kepala aku masih lagi pening2 lalat terutama waktu petang smpi ke malam... jadi aku biarkan jer dia belajar sorang2.. sian Syasya kan... ayah plak busy keje.... malam tadi aku wat soalan matematik untuk dia... cuai.. banyak silap... nak cepat dan dia rasa senang kot... dan aku bgtau Cikgu dia.. Cikgu dia cakap betul.. dia suke matematik.. tapi kalau soalan tu lebih kurang jer dia rasa dah terer jadi nanti dia cuai.. jadi salah... dia cepat tangkap cikgu dia cakap... jadi kena bg soalan2 yg berbeza2.. jangan mende yg sama... kena ada gambo2 yang menarik baru dia suke dan fokus.. kalau tak dia buat kemain laju jer... tak tole kiri kanan dah siap.. hasilnya nnt ada yg tersilap.... erm... 3hb ni dia ada exam untuk menentukan kedudukan kelas untuk darjah 1... risau aku dibuatnya... harap2 Syasya bole buat dengan cemerlang nanti...


Thursday, October 18, 2012

Rindu...

Hari ni... seawal 2.55a.m. aku dah bangun.... aku terjaga terus x dapat nak lelapkan mata walau sesaat pon... aku dok memikirkan macam mana kehidupan aku selama 8 hari ni tanpa suami aku di sisi... Suami aku ada tugas kat Cina.. kompeni hantar dari 18.10.2012 ~ 25.10.2012... huh... kami anak-beranak memang rapat.. walaupon kadang2 ada perselisihan ke apa... bese la kan.. adat berumah tangga... lebih2 lagi anak2 aku.. anak aku yg lelaki mmg keje dia asik call ayah dia tiap2 hari.. tak tau bape kali sehari.. kena marah dia call.. bosan dia call.. suke pon dia call.. pendek kata apa pon jadi mesti nak adu kat ayah lebih2 lg klu kena marah ngan aku la kan...

Sebelum husb aku pegi, aku dah bgtau awal2 kat anak2 aku.. 4-5hr sebelum dah bgtau... sbb diaorang memang tak bese kena tinggal lama2.. aku lagi ler... baru bape minit husb aku pegi air mata aku dah bergenang.. tapi aku kuatkan jugak hati demi anak2... kalau aku menangis anak2 mcm mn plak nnt.. mau meraung plak kan... jadi aku kena kuat...

Hari ni seawal 5.00a.m., aku sekeluarga hantar suami ke stesen minyak berdekatan tempat pick-up point company driver nak amek dia... Sempat jugak suami aku belikan anak2 dia sorang sebotol air boboiboy ngan gula2 untuk aku kat stesen minyak tu sblom van smpi... pastu dia pon berangkat pegi ke airpot Singapore dulu... baru berlepas ke China... katanya penerbangan ke China kol 10.00p.m.. bermakna dalam pukul 3.00++ p.m. sampai le ke China kan... penat jguak aku nak tunggu dia on9 ni.. sedih + syahdu...

Balik dari hantar suami, aku suruh anak2 aku tido sbb si kakak nak sekolah harini.. takut mengantuk dalam kelas nnt... aku nak kemas rumah dulu... nnt senang.. dah kemas awal2... tapi... aku terpaksa membatalkan niat mengemas rumah seawal subuh sbb anak2 aku tak nak tido plak sbb aku tak tido.. jadi aku pon baring sama.. baru ler diaorg nak tido.. itu pon masih tanya macam2 lagi... adoi.. semput aku di buatnya... dalam kol 6.00a.m jugak baru aku tertido... kol 6.30a.m alarm berbunyi.. aku sambung baring semula... sedar2 kol 7.00a.m baru aku terjaga semula.... adoi... nasib baik terjaga.. klu tidak mau ponteng sekolah anak aku hrni.... pagi ni kakak kurang bercakap.. ada jugak soal itu ini.. tapi tak byk macam selalu.. anak aku ni suke bertanya.. smpi aku malas nak menajwab pon ada kadang2 tu... hrni mungkin sbb terlewat bangun ya jugak.. sbb ayah x der pon yer jugak la tu... muke pon murung jer... kesian plak aku tengok.. dah ler kena marah sket ngan aku sbb dah terlambat dia dok lagi temenung tak pakai2 baju sekolah... aku takut dia terlambat nnt.. tak sempat lak nak minum air... semenjak aku mengandung ni aku tak masak sarapan pagi pon.. aku tak larat.. pagi2 mesti berat jer kepala aku.. bangun pon lambat... sian... aku masak utk mkn tengahhr n malam pon main campak2 jer... ntah apa rasa aku pon tak tau... tekak aku ni payau jer... harap2 cepat ler morning sickness aku ni pegi.. aku pon dah tak tahan dah... trok aku kan.. tak tahan ngan ujian dr Allah.. tu baru sket.. aku dah x tahan...ermmm...

hrni aku tak tau camner la ragam Mustaqim... bese dia akan tepon ayah dia hari2... tapi pasni tak dapat ler suke2 nak call kan... kn tunggu husb aku wat video call la.. dalam keta masa balik dr hantar husb tu dia ada cakap kat aku... nanti ibu tepon la ayah kat komputer eh... adik nak tengok muke ayah kat komputer tu balik ni.. aku terpaksa la terangkan yg ayah dia lama dok dalam kapal terbang nnt... petang baru sampai.. pastu kena tunggu ayah call... baru kita tau ayah free ker tak.. macam2 jugak la yg dia soal.. jenuh aku nak terangkan... ntah paham ker tidak... adoi.. yg sorang ni pon wat aku sedih gak ni... berbanding ngan Syasya yg dah faham sket2 situasi dan senang nak pujuk... Mustaqim ni tak makan pujuk pon kadang2... aku takut dia mengamok jer klu x dapat call ayah dia klu dia nak call.. dah ler dia tak kasi ayah dia g ke China tu... siap ugut nak sepah2 kan barang2 ayah... hu3... macam2 ragam anak2 ni kan... Mustaqim siap cakap kat aku.. kan ayah ada bawak tepon.. kan bole tepon.. adess...

urmm... 8hari jer... bukan 8minggu.. atau 8bulan.. dan bukan 8tahun kan... pejam celik pejam celik nanti balik la somi aku tu... ni ayat aku nak pujuk hati sendiri ni.... padahal dah berbakul2 gak airmata aku dok sorang2 pas anak aku g skolah.. Mustaqim x bangun lagi.. dia mmg lambat sket bangun.. tambah2 lagi semalam dia bangun awal n tido lewat malam tadi.. pastu awal subuh dah kena bangun... ni tido mesti lama... x der la dia meragam nnt kalau terjaga awal..
Sebelum ke China husb aku dah bawak kami jenjalan dah.. jalan makan2 dekat2 kaw umah jer la.. balik keje tros zoom pegi... 2hari sblom kami g KFC sbb aku teringin bebenor nak makan KFC Zinger Double Down tu... hehehe.. malam tadi g warung berdekatan jer.. tapi x snap gambo pon... meh kita layan kenangan kat KFC...

Mustaqim makan ayam upin ipin... suke bebenor diaorang ngan peha ayam.. sbb upin ipin
le ni (garang nye muke)
Mr Ayah makan 4 ketul ayam goreng.. hehehe... hebat tak? klu tidak.. x der sape nak perabis kan ayam2 tu..
itu pon berbaki lagi seketul.. Syasya cubit sket2 jer tp tak abes...

ni Syasya tengah makan kepak ayam...

zoom yg Syasya makan tadi... tinggal tulang jer kan.. hehehe... pastu amek lagi seketul x abes plak...

aku memang tak miss Cheesy Wedges ni klu g KFC.. tp mlm tu aku lupa gara2 Double Down...
nasib husb aku order.. yg bestnya org tu letak cheese banyak giler.. suke sgt2..
slalu tak cukup2 Cheese klu kat KFC lain..

ni le KFC Zinger Double Down yg aku dah ngap.. tak snap gambo awal sbb x sabo nak makan.. hehehe
hah ni hasil dr Mr Google... sedap wooo... ayam tu macam ayam kfc bese jer
la kan.. tp dia ltk ayam slice yg rangup n cheese..
jadi lemak2 rasanya... nyum3.. suke3.. nak lagi..

ni ler permata hati & jantung hati aku... sedap jer diaorang makan2 kan..
yg aku ni kureng slera makan.. x per.. nnt dah berselera ibu ngap sume tau....
time sekarang ni selera aku kureng sket... sume tawar jer aku rasa... pas makan tekak jadi payau plak... tapi klu makan yg western2 ni sedap jer tekak aku rasa walaupon payau.. hahaha... tp tetap tak abes... tunggu selera aku datang balik... pasni jangan melantak jer keje aku udah ler kan... kih3..

okay ler.. jumpa di next entry okey.....

**mood : rindu bebenor kat husb aku... baru jer bape jam dia pegi... selalu aku menghitung hari bile nak petang... bile dah petang plak aku tunggu malam sbb husb aku bese balik malam... kol 9.00++ p.m. baru smpi rumah... tapi harini aku kena tunggu petang dan malam selama 8hari.. baru ler my sweetheart aku ni balik.... Semoga perjalanan suami aku, ayah kepada anak2 aku ni selamat.. selamat pegi dan selamat pulang ke tanahair... semoga urusan kerja berjalan dengan lancar.. kami tak sabar2 tunggu Ayah balik.. sob3....

Monday, October 8, 2012

Kota Iskandar & Legoland????

Semalam kami sekeluarga pergi bersia2 ke Kota Iskandar... dah lama terperap kat rumah... walaupon masih pening2 lalat sikit2 lg... Sekarang aku dah dapat detect waktu pening aku yg amat teruk ialah dalam pukul 4.00++ p.m - 10.00++p.m. time ni mual aku lebih dr time bese2.. bese orang mual lebih2 time pagi2 kan.. aku plak time malam2 plak.. pagi2 tu time gosok gigi bese la.. mmg buek3 jer keje nya....

Ok.. berbalik kisah bersiar2 plak, dalam pukul 12.00p.m kami kuar rumah... singgah makan kat warung asam pedas area Tampoi.... dan terus ke Angsana nak ke Badan... cari Muqadam untuk Syasya dan buku2 latihan & bacaan utk Syasya & Mustaqim.... Syasya ni rajin membaca... pantang nampak buku cite kat kedai2 buku... mesti merengek mintak nak beli buku.... harap sifat suka membaca ni akan berterusan smpi dewasa nnt... Insyaallah... Mustaqim mcm bese.. apa kakak ada dia pon nak jugak... harap Mustaqim jugak akan suke membaca macam kakak...

Nak bayar pon sempat belek-membelek buku lagi tu...
Lepas beli Muqadam dan buku2, kami melilau2 sekitar angsana... beli baju tido utk Syasya & Mustaqim.... x lupa jugak singgah solat... makan2 eskrem mc D... ramai giler orang kat Mc D... Mc D lak tengah renovate... sempit sket... tapi hasrat nak makan eskrem mesti di tunaikan... dah lama dah teringin.. hehehehehe... pas makan eskrem kami bertolak ke Kota Iskandar plak....
negaraku.... tanah tumpah nya darah ku.... hik3...

merayau2 sambil meninjau2 keadaan sekeliling....

apa jugak yg di fikirkan tu... smpi berkerut2 dahi....

seronok dapat bersiar2...

xtvt panjat memanjat.. turun naik tangga....

jangan roboh pagar sudah la kan...

Mustaqim sibok nak amek gambar kami... hehehehe

apa yang Mustaqim nak buat tu?.. (hik3.. Mustaqim sebok nak mandi kolam...)

panas terik time ni.....

walaupon silau & panas terik tapi best... sbb angin bertiup sepoi2 bahasa... panas tapi nyaman...

senget plak gambo ni sbb Mustaqim tak reti diam.. asik berlari2 jer n penat nak tangkap dia..

Ibu & kakak .... merenung hari2 yg bakal mendatang...

apa yg Ayah & Mustaqim tenungkan tu?

khusyuk tengok apa tu?

time Ayah & Ibu nak bergambo dia sibuk nak menyelit.. time suruh posing lari2 plak...

rilek santai ujung minggu.....

Ayah asik merenung jauh jer... huk3...
Seronok sekali sekala dapat bersiar2 macam ni... Mustaqim siap request nak pegi jalan2 ke sini lg time Ayah x keje... sian Mustaqim... boring sbb asik terperuk kat rumah jer... Kakak ada jugak aktiviti kat sekolah kan... kami ni tunggu Ayah cuti baru ler dapat g jenjalan.. kalau Ayah sibuk terpaksa tunggu ayah gaji g soping barang2 dapor.... sian3... Nak harap kan aku ni memang pemalas nak g bawak anak2 bersiar2 walaupon ke taman depan rumah... lebh2 lagi time mabok2 camni... terbaring jer adalah.....

Lepas kami berjimba2 kat sini kami ke Puteri Harbour plak.. tapi time kami pegi tu macam tak ada apa2 yang menarik pon.. time tu ramai pekerja asing dok berlonggok2 sambil berehat... mungkin tu pekerja kat situ dan time tu time diaorang berehat agak nya... waktu tu dalam pukul 4.00++ p.m. Ada jugak la beberapa orang pengunjung kat situ.. ada yg bergambo sakan.. ada yang makan2.. tepi laut kan... dengan angin yg bertiup sedap makan2.. lebih2 lagi kalau perut kosong... tapi kami tak singgah pon... kami terus balik.. aku tengok banyak yg tak siap lagi.. ada taman permainan kanak2 tgh wat... kalau dah siap mesti cantik n seronok nak bawak anak2 bermain kat situ...
kat Masjid Kempas... sempat lg Mustaqim nak berposing tu...
Kami pilih nak balik rumah terus... time balik lalu depan Legoland... fuh... penuh parking... kalau menyinggah tak berbaloi2 sbb mesti kena menapak jauh punya.... Syasya sibuk nak singgah.... tp diaorang yg bebenornya dah penat dah... ngantok pon ya sbb pastu terus tertido.... singgah jap kat Masjid Kempas... pastu terus g Econsave Taman Daya cari lauk basah n barang2 dapo yg dah abes... aku nak cari buah2an n eskrem.. tekak nak mkn eskrem jer ni...
Mustaqim x kasi tolak troli ke tempat lain.. sbb dia nak mintak eskrem dr Ayah... Ayah plak time ni tengah pilih2 lauk..
Siap soping kami pon terus balik ke rumah... lepak jugak berjalan tapi seronok....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...